Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών: 17.500 νέα ραντεβού σε μία ημέρα

Τα πρώτα μηνύματα για την αποδοτικότητα του μέτρου
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 11:25
UPD:02/12/2021 08:59
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Αισιοδοξία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο κλείστηκαν 17.500 νέα ραντεβού πρώτης δόσης στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έναντι 2.600 που ήταν ο ημερήσιος μέσος όρος των τελευταίων ημερών.

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει σήμερα σχετικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή.

Νωρίτερα σήμερα κατατέθηκε στο κοινοβούλιο η τροπολογία με την οποία ορίζεται πως έως την 16η Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη (ή τη μοναδική) δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 όλοι οι πολίτες 60 ετών και άνω. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ μηνιαίως.

Η τροπολογία προβλέπει μείωση του προστίμου στο μισό σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς επίσης και εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες πολιτών. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή