Δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν στο Βέλγιο

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 15:16
UPD:15:35
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Δύο ύποπτα κρούσματα της νέας παραλλαγής Covid-19 εντοπίστηκαν στο Βέλγιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ. Εάν επιβεβαιωθεί, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα εντοπίσει κρούσματα, μετά τον εντοπισμό του στελέχους στη Νότια Αφρική, το Χονγκ Κονγκ, την Μποτσουάνα και το Ισραήλ.

To ένα από τα δύο ύποπτα κρούσματα έχει επιβεβαιωθεί και φαίνεται πως πρόκειται για ανεμβολίαστη γυναίκα που ταξίδεψε στην Αίγυπτο μέσω Τουρκίας.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις της νέας παραλλαγής Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θέλω να διαβεβαιώσω το Σώμα ότι δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις αυτής της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η νέα παραλλαγή προκαλεί τεράστια διεθνή ανησυχία.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκάλεσε ειδική συνεδρίαση σήμερα το πρωί και αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο που εντόπισε την απειλή από αυτή τη νέα παραλλαγή και προειδοποίησε τους διεθνείς εταίρους».

Προειδοποιήσε πως περαιτέρω κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα, και «είναι πολύ πιθανό να έχει πλέον εξαπλωθεί σε άλλες χώρες».

«Ανησυχούμε ότι αυτή η νέα παραλλαγή μπορεί να ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», είπε ο υπουργός, και εξέφρασε την ανησυχία ότι «μπορεί επίσης να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα μιας από τις κύριες θεραπείες μας».

«Η παραλλαγή έχει έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων», προσέθεσε.

Χθες, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ταξινόμησε την παραλλαγή ως νέα υπό διερεύνηση παραλλαγή και η Variant Technical Group την έχει ορίσει ως νέα υπό διερεύνηση παραλλαγή με πολύ υψηλή προτεραιότητα.

«Είναι η μόνη παραλλαγή με αυτόν τον χαρακτηρισμό, λέει ο Τζαβίντ, και «αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητα από την Beta. Έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά των παραλλαγών Alpha, Beta και Delta».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Telegraph

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή