Γερμανία: Διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό με την στρατιωτική αεροπορία

Ρεκόρ κρουσμάτων σε μία ημέρα
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 10:52
UPD:11:10
EPA/RONALD WITTEK
A- A A+

Η Γερμανία ανέφερε την Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με πάνω από 76.000 λοιμώξεις σε μια μέρα, καθώς η αεροπορία της ετοιμάζεται για πρώτη φορά στην πανδημία να μεταφέρει βαριά άρρωστους ασθενείς σε άλλες περιοχές της χώρας για να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Την προηγούμενη μέρα, η Γερμανία είχε περάσει το όριο των 100.000 θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19, εν μέσω προειδοποιήσεων από νοσοκομεία κυρίως στο νότο και το ανατολικό τμήμα της χώρας ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν πλήρως.

Αργότερα την Παρασκευή, η γερμανική αεροπορία θα μεταφέρει βαριά άρρωστους ασθενείς με COVID-19 από τη νότια πόλη Memmingen στο Muenster κοντά στο Osnabrueck στο βορρά για να ανακουφίσει τις κλινικές στο νότο, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που η πολεμική αεροπορία πρέπει να χρησιμοποιήσει τις λεγόμενες «ιπτάμενες μονάδες εντατικής θεραπείας», αεροπλάνα με έως και έξι κρεβάτια ΜΕΘ, για τη μεταφορά ασθενών με COVID-19 στη Γερμανία.

Το Βερολίνο θα κηρύξει επίσης τη Νότια Αφρική ως περιοχή παραλλαγής ιού την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής COVID-19 εκεί, δήλωσε πηγή του υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής, θα σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να πετούν μόνο Γερμανοί στη Γερμανία από τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την πηγή. Οι Γερμανοί που θα επιστρέψουν, ακόμη και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

«Αυτή η παραλλαγή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μας ανησυχεί. Γι' αυτό ενεργούμε προληπτικά και νωρίς εδώ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια νέα παραλλαγή που εισάγεται που προκαλεί ακόμα περισσότερα προβλήματα».

Η παραλλαγή - που ονομάζεται B.1.1.529 - έχει έναν «πολύ ασυνήθιστες» μεταλλάξεις, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή θα μπορούσαν να το βοηθήσουν να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση του σώματος και να το καταστήσουν πιο μεταδοτικό, λένε Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή