Γ. Παυλάκης: Δεν αρκούν οι εμβολιασμοί - Χρειάζονται αυστηρά μέτρα

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 08:18
UPD:14:53
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS

Intensivist Kostis Pontikis hangs his stethoscope around his neck at the intensive care unit (ICU) of the Sotiria hospital, amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Athens, Greece, April 29, 2021. REUTERS/Giorgos Moutafis

A- A A+

Οι εμβολιασμοί δεν αρκούν για την αντιμετώπισης της μετάλλαξης Δέλτα προειδοποίησε ο Γιώργος Παυλάκης. Ο γιατρός - ερευνητής τόνισε πως «δεν παίζει και δεν παίζεται» και θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων μπορεί δυστυχώς η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από τον κορωνοϊό. «Έρχεται τσουνάμι αν αφεθεί ο ιός να αλωνίζει» είπε και πρότεινε σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως το να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις.

«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», σημείωσε.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ακόμη ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ‘’Δέλτα’’ δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή