Εικαστικό ημερολόγιο με θέμα την πλατεία Συντάγματος

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 08:01
UPD:12:55
A- A A+

Η πιο ιστορική και κεντρική πλατεία της Αθήνας, η καρδιά της Ελλάδας, η πλατεία Συντάγματος, είναι το θέμα του νέου εικαστικού ημερολογίου της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη.

Το νέο ημερολόγιο τοίχου είναι δίγλωσσο (ελληνικά - αγγλικά) και περιλαμβάνει δώδεκα έργα της εικαστικού, ένα για κάθε μήνα. Όλα τα έργα είναι υδατογραφίες που ανακαλούν νοσταλγικά οικείες όψεις και γωνιές της πλατείας Συντάγματος.

Η Άρτεμις Χατζηγιαννάκη επανέρχεται -μετά την περσινή θερμή υποδοχή του αντίστοιχου ημερολογίου για την πλατεία Ομονοίας, εμβαθύνοντας έτσι την ερευνητική ματιά της στο πρόσφατο παρελθόν της Αθήνας.

Το ημερολόγιο εμπλουτίζεται από δώδεκα συνοδευτικά κείμενα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου και ένα εκτενέστερο εισαγωγικό κείμενό του -ένα χρονικό από μνήμες και βιώματα, που μαζί με την  κοινωνική και πολιτική ιστορία της χώρας, διατρέχει την νεότερη μυθολογία της πλατείας, της «Αθήνας, που μας περιέχει όλους», όπως τόσο παραστατικά αναφέρει ο σημαντικός αθηναιογράφος.  

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει, επίσης, προλογικό σημείωμα της κας Χατζηγιαννάκη καθώς και  μετάφραση όλων των κειμένων στα αγγλικά από τον John Davis.

Το ημερολόγιο, σχήματος 30Χ30 cm, διατίθεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Παράλληλα με το ημερολόγιο, θα διατεθούν ενυπόγραφα αντίτυπα κάποιων έργων που περιλαμβάνονται σε αυτό,  σε περιορισμένο αριθμό, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν κατόπιν παραγγελίας στο τηλ. 210-3304759 και στο e-mail [email protected].

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς