Η Ιταλία περιορίζει την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 15:59
UPD:16:05
REUTERS/YARA NARDI
A- A A+

Η Ιταλία αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η αύξηση των λοιμώξεων καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα επιδημίας, σύμφωνα με δύο κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση θα εγκρίνει ένα διάταγμα που θα επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατα αναρρώσει από τον ιό να εισέρχονται σε χώρους όπως κινηματογράφοι, εστιατόρια και ξενοδοχεία από τις 6 Δεκεμβρίου, ανέφεραν οι πηγές μετά από συνάντηση αξιωματούχων με ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Η χώρα είναι επίσης πιθανό να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που ισχύει ήδη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, στους δασκάλους και την αστυνομία από τις 15 Δεκεμβρίου, ανέφερε μία από τις πηγές.

Η Ιταλία έχει δει τις λοιμώξεις να αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού συγκράτησε κάπως την έξαρση της πανδημίας. Άλλα ευρωπαϊκά έθνη αυστηροποιούν τους περιορισμούς και νέο lockdown έχει επιβληθεί στη γειτονική Αυστρία.

Τα νέα ιταλικά μέτρα θα ενισχύσουν τις απαιτήσεις για ένα Green Pass, ένα πιστοποιητικό που επέτρεπε στους εμβολιασμένους να έχουν πρόσβαση σε διάφορες δραστηριότητες και υπηρεσίες αναψυχής, ώστε να αποκλείονται άτομα που έχουν κάνει αρνητικό τεστ τις τελευταίες 48 ώρες αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί με COVID-19, ανέφεραν οι πηγές.

Η διάρκεια του πάσου θα μειωθεί επίσης από ένα χρόνο σε εννέα μήνες, σύμφωνα με τις πηγές που είπαν ότι η κίνηση ήταν να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να λάβουν ενισχυτικές δόσεις.

Οι πράσινες κάρτες είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους, ωστόσο μία από τις πηγές είπε ότι θα εξακολουθούσε να είναι δυνατό για τους εργαζόμενους να λάβουν το πιστοποιητικό μέσω αρνητικού τεστ εάν δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων στην Ιταλία είναι περίπου 10.000 αυτή τη στιγμή, έναντι 20.000 την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν αναφέρονταν εκατοντάδες θάνατοι κάθε μέρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή