Η Βρετανία «τρέχει» για τις ενισχυτικές δόσεις για να αποφύγει τα μέτρα

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:26
UPD:12:32
REUTERS/POOL
A- A A+

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνει το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ως μέρος μιας προσπάθειας να αποφύγει να ακολουθήσει άλλα ευρωπαϊκά κράτη στην επιβολή νέων περιορισμών για τον έλεγχο του ιού.

Από σήμερα Δευτέρα, όλοι οι άνω των 40 ετών καλούνται να κάνουν μια τρίτη δόση του εμβολίου. Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ είπε ότι με την ενίσχυση της ανοσίας στον πληθυσμό, ελπίζουν πως ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων που απαιτούν νοσηλεία θα περιοριστεί. Η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει 15 εκατομμύρια αναμνηστικών δόσεων καλύπτοντας το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τα κρούσματα να αυξάνονται, να αυξάνονται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης», είπε ο Τζαβίντ σε συνέντευξή του στο Sky News την Κυριακή. «Αυτό που έκανε τη διαφορά εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το ενισχυτικό μας πρόγραμμα».

Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία είναι μεταξύ των χωρών όπου μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων έχει ανησυχήσει τις αρχές, προκαλώντας έναν ακόμη γύρο περιορισμών στις καθημερινές δραστηριότητες.

«Παρακολουθούμε το θέμα με μεγάλη ανησυχία και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εάν υπάρχουν διαφορές στην κατάσταση στην Ευρώπη ή αν είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να βρεθούμε εδώ», είπε στο Sky News η Linda Bauld, επιστήμονας συμπεριφοράς στο κολέγιο ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Ο Andrew Pollard, καθηγητής στην Ομάδα Εμβολίων της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC News ότι «είναι απίθανο να δούμε την πολύ απότομη αύξηση» των λοιμώξεων που υφίσταται τώρα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή