Βρετανία: Αυξάνονται οι μολύνσεις από υποπαραλλαγή του στελέχους Δέλτα

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 13:30
UPD:13:30
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Μια πιο μολυσματική νέα εκδοχή της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σε αυτή οφείλεται περίπου το 12% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν σε πιο πρόσφατη κυβερνητική έρευνα.

Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησαν οι ερευνητές, ότι η υποπαραλλαγή ΑΥ.4.2. του κυρίαρχου στελέχους Δέλτα είχε ημερήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8% κατά τη διάρκεια της έρευνας REACT, η οποία «έτρεξε» από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται με τη νέα υποπαραλλαγή είναι ότι καθιστά λιγότερο πιθανό το γεγονός να προκαλέσει συμπτωματικό Covid.

Εξωτερικοί ερευνητές προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε με βεβαιότητα ότι η νέα υποπαραλλαγή είναι πράγματι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσει όσους μολύνονται, ή εάν τελικά υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν.

Εάν η υποπαραλλαγή AY.4.2 εξαπλώθηκε σε άτομα που ήταν νεότερα ή σε μέρη με ευρεία εμβολιαστική κάλυψη, «αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να εξηγήσουν την διαφορά που παρατηρείται», εξήγησε ο Simon Clarke, αναπληρωτής καθηγητής κυτταρικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή