Ένας στρατηγός πίσω από την επιτυχία του εμβολιασμού της Ιταλίας

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 08:12
UPD:08:15
EPA/GIUSEPPE LAMI
A- A A+

Ένας βετεράνος από το Αφγανιστάν ανέτρεψε την εκστρατεία εμβολιασμού της Ιταλίας - με επιτυχία: Ο Φραντσέσκο Φιλιούολο είναι ο διοργανωτής και το πρόσωπο της ιταλικής εκστρατείας εμβολιασμού: Ο Φιλιουόλο είναι στρατηγός στον ιταλικό στρατό και έχει εργαστεί ως ειδικός επιμελητείας στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο, μεταξύ άλλων.

EPA/LUCA ZENNARO

Τώρα ταξιδεύει συνεχώς στη χώρα για να ελέγξει τα κέντρα εμβολιασμού, να ευχαριστήσει τους νοσηλευτές, να προωθήσει την οργάνωση για την «ενίσχυση» και να διαβεβαιώσει τους Ιταλούς ότι η εκστρατεία εμβολιασμού είναι υπό έλεγχο. «Η χώρα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εμβολιασμού και παράλληλα χορηγεί την τρίτη δόση », λέει ο στρατηγός. Και οι άνθρωποι στην Ιταλία έμαθαν τους τελευταίους μήνες: Εάν ο ειδικός επίτροπός τους για τον Covid υπόσχεται κάτι, συνήθως μπορούν να βασιστούν σε αυτό.Επίσης για τους επόμενους μήνες, λέει ο Φιλιουόλο, όλα είναι οργανωμένα. Η κορύφωση των εμβολιασμών ανά ημέρα θα φτάσει μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου: «Και θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με την υποδομή των κέντρων εμβολιασμού που είναι ήδη διαθέσιμα». Σαφείς ανακοινώσεις, αξιόπιστη εφαρμογή - Η οργάνωση του Φιλιουόλο θεωρείται ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ιταλία είναι πιο επιτυχημένη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην εκστρατεία εμβολιασμού της.

Ο ειδικός για τις κρίσεις

«Δώσε μου τον καλύτερο ειδικό σου για κρίσεις», λέγεται ότι ρώτησε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τον Υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι όταν έψαχνε για νέο επίτροπο για τον Covid τον περασμένο Μάρτιο. Η εκστρατεία εμβολιασμού της Ιταλίας βρισκόταν σε κρίση εκείνη την εποχή, μερικές φορές δεν υπήρχαν καν αρκετές βελόνες για τις σύριγγες, οι μεγάλες ουρές ήταν ο κανόνας. Ο Φιλιουόλο ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού που κατευθυνόταν σε μεγάλο βαθμό κεντρικά από τη Ρώμη - παρόλο που οι περιοχές ήταν υπεύθυνες για το σύστημα υγείας. Στην αρχή ο στρατηγός προκάλεσε αντιδράσεις γιατί σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του φορούσε τη χακί στολή του, με πάνω από 20 παράσημα στο στήθος από τις αποστολές του στο εξωτερικό. Επιπλέον, στον διοργανωτή της εκστρατείας εμβολιασμού αρέσει να φοράει ένα κυνηγετικό καπέλο του με ενα λευκό φτερό χήνας. «Ελπίζω ότι αυτή η στολή εμπνέει εμπιστοσύνη»,λέει.Είναι για αυτόν ενα «σύμβολο 40 ετών δέσμευσης, πάθους και υπερηφάνειας».

EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Στην αρχή, ο στρατηγός δημιούργησε με μεγάλη προσπάθεια ένα δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και το σύστημα υλικοτεχνικής διανομής, λέει ο στρατηγός: «Και στη συνέχεια προσλάβαμε το προσωπικό, από εθελοντικές οργανώσεις, στρατό, πολιτική άμυνα και όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στον τομέα της υγείας, για τους οποίους θα είμαι πάντα ευγνώμων».Το αποτέλεσμα μετά από οκτώ μήνες ειναι εξαιρετικό: Η Ιταλία έχει περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους, λιγότερα άτομα με κορονοιό, λιγότερους σοβαρά άρρωστους σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η επίπτωση των επτά ημερών είναι επί του παρόντος 90 τόσο χαμηλή όσο μόνο στη Μάλτα, την Ισπανία και τη Σουηδία. Με ποσοστό εμβολιασμού 78%, η Ιταλία είναι επίσης μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

EPA/ANTONIO VECE

Ο Φιλιουόλο ανακοίνωσε ότι το νέο ορόσημο στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid είναι ότι το 90% όλων των Ιταλών άνω των δώδεκα ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον μία φορά μέχρι το τέλος του έτους. Έκκληση του: "Θα παρακαλούσα τους Ιταλούς, που έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά μέχρι στιγμής, να κάνουν άλλη μια προσπάθεια».Οι έρευνες υποστηρίζουν την αισιοδοξία του στρατηγου: στην Ιταλία μόνο το 7% όλων των ενηλίκων λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστούν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή