Το Βέλγιο επιβάλλει 4ήμερη τηλεργασία

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 07:28
UPD:07:32
EPA/STEPHANIE LECOCQ
A- A A+

Το Βέλγιο ενισχύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθιστώντας υποχρεωτική την εργασία στο σπίτι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και εντείνει τη χρήση μάσκας καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Η εργασία από το γραφείο μόνο για μία ημέρα την εβδομάδα, θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό, οι Βέλγοι  θα μπορούν να εργάζονται από το γραφείο για δύο ημέρες την εβδομάδα.

Η νέα υποχρέωση τηλεργασίας συνάντησε ε αντιδράσεις μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν ασκήσει πίεση κατά της απόφασης.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρού προειδοποίησε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση είναι στο κόκκινο». Πρόσθεσε πάντως οτι χάρη στην προσπάθεια όσων εμβολιάστηκαν - εννέα στους 10 ενήλικες είναι εμβολιασμένοι - δεν πρόκειται να εφαρμοστεί lockdown.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός τόνισε επίσης οτι θα αυξηθεί επίσης η χρήση μάσκας. «Προχωρούμε επίσης σε μια πολύ ευρεία υποχρέωση της χρήσης μάσκας τόσο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εκδηλώσεις εάν πραγματοποιούνται εκτός», τόνισε ο Ντε Κρού.

Η υποχρέωση να φορούν μάσκα έχει επεκταθεί και στα παιδιά ηλικίας 10 ετών (προηγουμένως ήταν 12 ετών).

Στον κλάδο της φιλοξενίας, εκτός από τη χρήση δελτίου ασφαλούς Covid (CST), το προσωπικό και οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκα όταν δεν κάθονται. Ο κανόνας ισχύει επίσης για θέατρα, συναυλιακούς χώρους, μουσεία και κινηματογράφους. Το CST θα απαιτείται για εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τουλάχιστον 50 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και τουλάχιστον 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Τα αναμνηστικά εμβόλια για τον COVID θα είναι διαθέσιμα σε όλους έως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο και η αρμόδια επιτροπή ζήτησε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών το συντομότερο δυνατό. Ο εμβολιασμός μικρών παιδιών υπόκειται σε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή