Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στο BCL

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 21:53
UPD:22:16
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν απέναντι στη Ρίγα και για τον Στέφαν Γέλοβατς, που βρίσκεται από προχθές στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Ένωση έδινε τον υπέρ πάντων αγώνων στα Άνω Λιόσια απέναντι στους Λετονούς για να παραμείνει ζωντανή για την πρόκριση και τα κατάφερε, αφού νίκησε με 88-79, έστω κι αν δεν υπερκάλυψε τη διαφορά των 16 πόντων από την ήττα εκτός έδρας (76-92).

Ήταν η πρώτη νίκη για την Ένωση σε τέσσερις αγώνες, στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League, ενώ η Ρίγα μετρά πια επίσης τρεις ήττες και τη νίκη απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». 

Όλη η Ιστορία του αγώνα συμπυκνώθηκε στο τελευταίο δίλεπτο, αφού αρχικά η ΑΕΚ κατάφερε να ανακάμψει και να επαναφέρει εν τάξει το παιχνίδι, καλύπτοντας τη διαφορά από την αντίπαλό της (14-23 στο 6΄).

Στον επίλογο του αγώνα μπήκαν δύο μεγάλα σουτ (τρίποντα) από Παπά και Κολόμ, που έδωσαν μομέντουμ και ψυχολογία και κάπως έτσι η Ένωση ελπίζει ότι θα πάρει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στους «16» της διοργάνωσης ή στα play-in.

Να σημειωθεί επίσης ότι η ομάδα του Στέφανου Δέδα έχασε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και τον Καρλή, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο, ενώ είδε τον Ανγκόλα να αποβάλλεται προς το τέλος της τρίτης περιόδου.

Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Κίνο Κολόμ με 26 πόντους και 6 τρίποντα, ενώ συμπαραστάτης του ήταν ο Χάμερ με 17. Από τη Ρίγα κορυφαίος ήταν ο Ζόρικς με 22 πόντους και 5 τρίποντα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις