Αθλητικά
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 21:53

Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στο BCL

Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν απέναντι στη Ρίγα και για τον Στέφαν Γέλοβατς, που βρίσκεται από προχθές στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν απέναντι στη Ρίγα και για τον Στέφαν Γέλοβατς, που βρίσκεται από προχθές στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Ένωση έδινε τον υπέρ πάντων αγώνων στα Άνω Λιόσια απέναντι στους Λετονούς για να παραμείνει ζωντανή για την πρόκριση και τα κατάφερε, αφού νίκησε με 88-79, έστω κι αν δεν υπερκάλυψε τη διαφορά των 16 πόντων από την ήττα εκτός έδρας (76-92).

Ήταν η πρώτη νίκη για την Ένωση σε τέσσερις αγώνες, στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League, ενώ η Ρίγα μετρά πια επίσης τρεις ήττες και τη νίκη απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». 

Όλη η Ιστορία του αγώνα συμπυκνώθηκε στο τελευταίο δίλεπτο, αφού αρχικά η ΑΕΚ κατάφερε να ανακάμψει και να επαναφέρει εν τάξει το παιχνίδι, καλύπτοντας τη διαφορά από την αντίπαλό της (14-23 στο 6΄).

Στον επίλογο του αγώνα μπήκαν δύο μεγάλα σουτ (τρίποντα) από Παπά και Κολόμ, που έδωσαν μομέντουμ και ψυχολογία και κάπως έτσι η Ένωση ελπίζει ότι θα πάρει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στους «16» της διοργάνωσης ή στα play-in.

Να σημειωθεί επίσης ότι η ομάδα του Στέφανου Δέδα έχασε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και τον Καρλή, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο, ενώ είδε τον Ανγκόλα να αποβάλλεται προς το τέλος της τρίτης περιόδου.

Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Κίνο Κολόμ με 26 πόντους και 6 τρίποντα, ενώ συμπαραστάτης του ήταν ο Χάμερ με 17. Από τη Ρίγα κορυφαίος ήταν ο Ζόρικς με 22 πόντους και 5 τρίποντα.