Μ. Γκάγκα: Πιθανό να ζητηθούν περισσότερα τεστ από τους ανεμβολίαστους

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 10:14
UPD:10:20
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Είναι πιθανό να ζητηθούν περισσότερα τεστ από τους ανεμβολίαστους πολίτες, γνωστοποίησε σήμερα η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τα περαιτέρω μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να ανακόψει το κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρας μας πιέζοντας το σύστημα υγείας, η  κ. Γκάγκα παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπής των Ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη.

Η ίδια μιλώντας και χθες, Κυριακή, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων. «Μπορεί και εδώ να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχει τεστ για να μην κολλήσει κάποιος άλλος, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία λένε ότι ούτε ο ίδιος ο πολίτης πρέπει να ΄΄εκτεθεί’’ κατά κάποιον τρόπο», είχε πει.

Σχολιάζοντας την υπόθεση του επόπτη υγείας που προέτρεπε αρνητές ασθενείς να μη διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα τόνισε πως κάθε φορά που υπάρχει καταγγελία ελέγχεται από το υπουργείο και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Όπως είπε, έχουν απομακρυνθεί συνάδελφοι στο παρελθόν και υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις.

«Έχουμε δει αρνητές της επιστήμης σε όλα τα μέρη», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή