Νέα Ζηλανδία: Βγαίνει από το lockdown το Ώκλαντ

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 14:38
UPD:14:40
REUTERS/FIONA GOODALL
A- A A+

Προς τη λήξη του lockdown βαίνει το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, μετά από σχεδόν τρεις μήνες. Ορισμένοι περιορισμοί έχονυ ήδη χαλαρώσει από την Τρίτη, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην πόλη ανέρχεται σε περισσότερα από 4.500 κρούσματα με περίπου 150 νέες μολύνσεις να αναφέρονται κάθε μέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η κ. Άρντερν είπε ότι η αύξηση στο ποσοστό εμβολιασμού της πόλης μεταξύ των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω σημαίνει ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να μειώνει τους περιορισμούς.

«Το Ώκλαντ έφτασε στο 90% της πρώτης δόσης και στο 80% της δεύτερης δόσης το Σαββατοκύριακο, και τώρα είναι θέμα εβδομάδων μακριά από το 90% της διπλής δόσης», είπε. «Και έτσι, ενώ συνεχίζουμε να παίρνουμε αυτά τα ποσοστά υψηλότερα, προχωράμε στην επαναλειτουργία μας».

Από την Τρίτη, τα καταστήματα λιανικής και τα εμπορικά κέντρα στο Ώκλαντ μπορούν να ανοίξουν ξανά, μαζί με βιβλιοθήκες, μουσεία και ζωολογικούς κήπους. Οι υπαίθριες συγκεντρώσεις θα αυξηθούν από το μέγιστο 10 άτομα σε 25.

Άλλες εγκαταστάσεις, όπως γυμναστήρια και κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστά και πολλοί κάτοικοι της πόλης θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι.

Η Νέα Ζηλανδία που στις αρχές της πανδημίας αποτέλεσε υπόδειγμα για την αντιμετώπισή της, δεν κατάφερε να καταπολεμήσει την έξαρση του ιδιαιτέρως μολυσματικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα που είχε ως επίκεντρο το Ώκλαντ, με αποτέλεσμα η Άρντερν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη στρατηγική εξάλειψης του ιού και να στραφεί σε μέτρα που επιτρέπουν στους πολίτες να μάθουν να ζουν με τον Covid-19.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή