Αυστρία: «Οι κανόνες για τον κορωνοϊό θα ισχύουν μέχρι και την Πρωτοχρονιά», λέει ο Σάλενμπεργκ

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 13:25
UPD:13:28
REUTERS/LISI NIESNER
A- A A+

Τα τελευταία μέτρα της Αυστρίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού πιθανότατα θα παραμείνουν σε ισχύ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δήλωσε ο καγκελάριος Aλεξάντερ Σάλενμπεργκ την Κυριακή, καθώς η χώρα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων.

Η χώρα ανέφερε 9.943 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο το Σάββατο, ξεπερνώντας την προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της 13ης Νοεμβρίου 2020, όταν καταγράφηκαν 9.586 κρούσματα.

Για να αναχαιτιστεί ο ιός, η κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα απαγορεύσει σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 την είσοδο σε καφετέριες, εστιατόρια και κομμωτήρια, από τη Δευτέρα.

Ο κανόνας «2G», ο οποίος απαιτεί απόδειξη πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης, θα ισχύει επίσης για επισκέψεις σε ξενοδοχεία και κινηματογράφους ή εκδηλώσεις με περισσότερα από 25 άτομα.

Το 2G πήρε το όνομά του από τις γερμανικές λέξεις για το εμβόλιο (geimpft) και τηνανάρρωση (genesen). Στους χώρους εργασίας εφαρμόζεται ένας κανόνας 3G από την 1η Νοεμβρίου που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν, να αναρρώσουν ή να υποβληθούν σε εξετάσεις (geimpft, genesen, getestet).

«Πιθανότατα θα ισχύει ακόμα ο κανόνας 2G για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε στην εφημερίδα ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή