Ουκρανία-υπ. Υγείας: Το αντιεμβολιαστικό πνεύμα εξαφανίζεται γρήγορα στις ΜΕΘ

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 12:39
UPD:12:39
A- A A+

Αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα κατά του Covid.

Οι δάσκαλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν αναστολή των πληρωμών των μισθών τους.

Επιπλέον, απαιτείται πλέον απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για την επιβίβαση σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία που πραγματοποιούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Τα μέτρα αυτά έστειλαν σήμερα τους πολίτες στους δρόμους, διαδηλώνοντας στην πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο.

Σύμφωνα με το Reuters, η χώρα έμεινε πίσω συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις προμήθειες εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Πλέον δυσκολεύεται να προωθήσει τους εμβολιασμούς καθώς αντιμετωπίζει τη διστακτικότητα των πολιτών απέναντι στα εμβόλια.

«Τέτοιες συγκεντρώσεις ανθρώπων που βλέπουμε σήμερα, με εκκλήσεις να μην εμβολιαστούν, κατά τη γνώμη μου, κοροϊδεύουν τους γιατρούς και τις οικογένειές μας, που, δυστυχώς, έχασαν τους συγγενείς τους λόγω του κορωνοϊού», είπε ο ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

«Πιστέψτε με, αυτό το αντιεμβολιαστικό πνεύμα εξαφανίζεται γρήγορα στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα πλαστά πιστοποιητικά δεν λειτουργούν», είπε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή