Οι ΗΠΑ επανεντάσσονται στην ομάδα που πιέζει για τον στόχο των 1,5 βαθμών κελσίου

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 20:00
REUTERS/Bret Hartman
A- A A+

Οι ΗΠΑ εντάχθηκαν ξανά σε μια ομάδα χωρών που πιέζουν για υψηλότερους στόχους στις συνομιλίες COP26 του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η επιστροφή της χώρας με τις δεύτερες τη τάξει υψηλότετερες εκπομπές ρύπων ενισχύει την ομάδα, που ονομάζεται Συνασπισμός Υψηλής Φιλοδοξίας, η οποία είναι μια άτυπη συμμαχία μικρών ευάλωτων χωρών και μεγάλων δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ.

Απαιτούν από τις χώρες στη Γλασκώβη να αυξήσουν τους κλιματικούς στόχους τους για να ευθυγραμμιστούν με τον στόχο περιορισμού της θέρμανσης στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Η επιστροφή των ΗΠΑ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον Guardian και επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γουίτνεϊ Σμιθ.

Η ομάδα σχηματίστηκε μυστικά πριν από τις συνομιλίες του Παρισιού για το κλίμα το 2015 και κέρδισε σημαντικές παραχωρήσεις τις τελευταίες ημέρες της σύνταξης της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι υπουργοί έχουν παραθέσει δείπνα στο περιθώριο δύο εκδηλώσεων φέτος στο Λονδίνο και το Μιλάνο, με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παρευρίσκονται αλλά όχι επίσημα στην ομάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian και Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή