Η Γαλλία απελευθέρωσε το βρετανικό αλιευτικό σκάφος, λέει η Βρετανία

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 12:33
UPD:13:24
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε την Τρίτη ότι η Γαλλία απελευθέρωσε το βρετανικό αλιευτικό σκάφος που είχε κατασχέσει την περασμένη εβδομάδα σε γαλλικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος Cornelis Gert Jan κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα στα γαλλικά ύδατα κοντά στη Χάβρη, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη για τις άδειες αλιείας μετά το Brexit.

«Καταλαβαίνω ότι το σκάφος έχει πλέον απελευθερωθεί και νομίζω ότι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες περαιτέρω συζητήσεις. Σαφώς υπήρξε κάποιο λάθος διοικητικός χειρισμός σε κάποιο σημείο», δήλωσε στο Sky News ο βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος George Eustic.

«Δεν έχουμε καταλήξει ως προς αυτό, αλλά αυτό το σκάφος καταλαβαίνω ότι απελευθερώθηκε», πρόσθεσε.

Οι δύο χώρες κατέληξαν σε προσωρινή εκεχειρία στη διαμάχη τους για τις αλιευτικές άδειες το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του ανέβαλε την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Βρετανίας, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, για να επιτραπεί η διεξαγωγή συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης.

Ο Eustice χαιρέτισε την κίνηση. «Πάντα λέγαμε ότι θέλουμε να αποκλιμακώσουμε την ένταση και πάντα λέγαμε ότι έχουμε μια πάντα ανοιχτή πόρτα για να συζητήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω στοιχεία μπορεί να έχει η Γαλλία ή η ΕΕ για τυχόν πρόσθετα πλοία που θα ήθελαν να έχουν άδεια», είπε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή