Η πανδημία επιστρέφει στη Γαλλία

Έξαρση κρουσμάτων - Αύξηση νοσηλειών
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 15:34
UPD:15:40
REUTERS/STEPHANE MAHE
A- A A+

«Η επανάκαμψη της επιδημίας επιβεβαιώθηκε» στη Γαλλία και αρχίζει να γίνεται αισθητή στο σύστημα υγείας, υπογράμμισε την Παρασκευή η υπηρεσία υγείας Public Health France στην εβδομαδιαία ενημέρωση για τον Covid-19. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 18ης Οκτωβρίου, «επιβεβαιώθηκε η έξαρση της κυκλοφορίας του ιού στη μητροπολιτική Γαλλία», αναφέρει η υπηρεσία υγείας. Και εκτός από αυτή την αύξηση των λοιμώξεων, «οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ αυξάνονται ξανά», επισημαίνει η Δημόσια Υγεία Γαλλίας.

«Σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό επίπτωσης (αναλογία νέων κρουσμάτων στον πληθυσμό) αυξάνεται και πάλι (+ 14%)» για την εν λόγω εβδομάδα, κατά την οποία ανήλθε σε 55 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή περισσότερα από το όριο συναγερμού των 50. Αυτό το όριο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ξεπερνιέται «σε 44 μητροπολιτικά διαμερίσματα» και «αυξάνεται ή είναι σταθερό σε όλες τις περιφέρειες». Την εβδομάδα της 18ης Οκτωβρίου, «έφθασε τους 73 ανά 100.000 κατοίκους στο Pays de la Loire (+ 52%) και στην Provence-Alpes-Côte d'Azur (+ 1%), και 71 στο Île-de-France (-0 , 2%)».

6.500 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Σε όλη τη χώρα, «5.276 κρούσματα την ημέρα καταγράφονταν» κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας. Επιπλέον, «ο αριθμός των νέων νοσηλειών αυξήθηκε ελαφρά (1281, + 2%), με μεγαλύτερη αύξηση στις νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ (346, + 12%)».

Επί του παρόντος, περίπου 6.500 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται στη Γαλλία, εκ των οποίων λίγοι περισσότεροι από 1000 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.   «Στην ηπειρωτική Γαλλία, τα ποσοστά των νέων νοσηλειών και εισαγωγών σε εντατική φροντίδα αυξάνονται ή παραμένουν σταθερά υψηλά σε όλες τις περιοχές», σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία Γαλλίας. Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, Île-de-France και Pays de la Loire έχουν τα υψηλότερα ποσοστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, «είναι σημαντικό να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, καθώς και η χορήγηση της ναμνηστικής δόσης στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω που πληρούν τις προϋποθέσεις, και να διατηρηθεί η τήρηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων». , επιμένει η υπηρεσία υγείας. Παρά αυτές τις αυξήσεις, η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο εμβολιασμός, που προστατεύει από σοβαρές μορφές νόσησης, θα αποτρέψει τη συμφόρηση στα νοσοκομεία. Περίπου το 68% του γαλλικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή