«Πανδημία των ανεμβολίαστων» στην Τσεχία

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 14:55
UPD:14:58
REUTERS/DAVID W CERNY
A- A A+

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Τσεχική Δημοκρατία βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και περισσότερο από μισό χρόνο.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα 4.262 χθες, σημειώνοντας αύξηση 1.733 κρουσμάτων σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση πριν από μια εβδομάδα. Πρόκειται για την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 13 Απριλίου.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας προβλέπουν ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στις επόμενες ημέρες, πάνω από τα 300 κρούσματα ανά 100.000 άτομα στον επταήμερο μέσο όρο. Χθες ο επταήμερος μέσος όρος ήταν στο 217.

Ο υπουργός Υγείας, Άνταμ Βόιτεχ, απέδωσε την κατάσταση στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

«Έχει εξελιχθεί σε πανδημία των ανεμβολίαστων, είναι γεγονός», είπε σήμερα. «Η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων δεν είναι εμβολιασμένοι και η πλειονότητα όσων πρέπει να νοσηλευτούν και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση δεν έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, περίπου το 67% των πολιτών στην Τσεχική Δημοκρατία είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 74,5%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή