Φάουτσι: Αρχές Νοεμβρίου διαθέσιμα τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 12:52
UPD:12:54
REUTERS/POOL
A- A A+

Τα εμβόλια για παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών θα είναι πιθανότατα διαθέσιμα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, δήλωσε ο κορυφαίος αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, δίνοντας έτσι ένα χρονοδιάγραμμα ώστε πολλά παιδιά να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν από το τέλος του έτους.

«Εάν όλα πάνε καλά και λάβουμε την ρυθμιστική έγκριση και τη σύσταση από το CDC, είναι απολύτως πιθανό, αν όχι πολύ πιθανό, τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα για παιδιά από 5 έως 11 εντός της πρώτης ή δύο εβδομάδων του Νοεμβρίου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC.

Οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξετάζουν την αίτηση Pfizer/BioNTech για την εξουσιοδότηση του εμβολίου 2 δόσεων για μικρότερα παιδιά, με την ομάδα εξωτερικών συμβούλων της να έχει προγραμματίσει να εξετάσει την έκθεση στις 26 Οκτωβρίου.

Η FDA ακολουθεί συνήθως τις συμβουλές της επιτροπής της, αλλά δεν απαιτείται να το κάνει.

Σύμβουλοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα εξετάσουν τις συστάσεις για το εμβόλιο σε μια συνάντηση στις 2 και 3 Νοεμβρίου.

Μόλις εγκριθεί, περίπου 28 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να κάνουν το πρώτο αμερικανικό εμβόλιο COVID-19 για μικρότερα παιδιά. Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech είναι ήδη διαθέσιμο σε ηλικίες 12-17 και οι εταιρείες εξακολουθούν να το μελετούν για παιδιά κάτω των 5 ετών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή