Η Νέα Υόρκη καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 14:33
UPD:14:34
REUTERS/MIKE SEGAR
A- A A+

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα απαιτήσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 όλων των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο αναμένεται να κάνει σήμερα την σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο σχεδιάζει να ανακοινώσει μια εντολή την Τετάρτη που θα σήμαινε ότι περίπου 46.000 εργαζόμενοι στην πόλη θα πρέπει να κάνουν την πρώτη τους δόση έως τις 29 Οκτωβρίου ή να απολυθούν, δήλωσε εκπρόσωπος. Ο νέος κανόνας καλύπτει 160.500 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου το 71% είναι μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις. Η πόλη είπε ότι το 70% της αστυνομίας και το 60% του προσωπικού της πυροσβεστικής έχουν δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό.

Ολοι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες θα κληθούν να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Διαφορετικά θα απειλούνται με απόλυση.

Οι μη συμμορφούμενοι υπάλληλοι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών και οι αξιωματούχοι του Δημαρχείου σχεδιάζουν να διαπραγματευτούν τις επόμενες ημέρες με τα συνδικάτα για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, είπε η εκπρόσωπος. Η πόλη απαιτεί ήδη εμβόλια για εκπαιδευτικούς και δημόσιους υπαλλήλους υγείας. Μεταξύ των 167.000 υπαλλήλων του σχολικού συστήματος της πόλης, το 96% έχει συμμορφωθεί.

Οι περίπου 8.000 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης θα αντιμετωπίσουν μεταγενέστερη προθεσμία την 1η Δεκεμβρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η πόλη αγωνίζεται να διατηρήσει τα επίπεδα προσωπικού στο συγκρότημα φυλακών Rikers Island.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή