«Απορών ο ελληνικός λαός είδε την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε συλλήψεις»

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 16:23
A- A A+

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας και για οποιουσδήποτε λόγους σκοπιμότητας, που έχουν να κάνουν με τους πολιτικούς ή επικοινωνιακούς ή εκλογικούς της σχεδιασμούς, να δημιουργήσει στη μέση συλλογική συνείδηση των νοικοκυραίων αυτής της χώρας ένα ψευδές κλίμα ανασφάλειας, αποτρέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε συλλήψεις».

Αυτό υπογράμμισε ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τη στάση της Αστυνομίας.

«Αν η κυβέρνηση διαψεύσει ότι έδωσε τέτοια εντολή», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος, «τότε η ευθύνη είναι στα ηγετικά κλιμάκια της Αστυνομίας, οπότε διαπιστώνεται εκτεταμένη ανεπάρκεια της ηγεσίας της αστυνομίας, όπου πάλι η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι βαριά - εκτός από το γεγονός ότι έχουμε ευθύνες στο διοικητικό και ποινικό πεδίο - για παράβαση καθήκοντος και μη οφειλόμενης ενέργειας».

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα η όποια κυβέρνηση να παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες αυτούς και να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης της αστυνομίας», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

«Απορών και έντρομος ο ελληνικός λαός είδε την αδυναμία της Αστυνομίας να προχωρήσει σε συλλήψεις, σε σκηνές στην τηλεόραση, όπου ολιγάριθμες ομάδες κουκουλοφόρων επετίθεντο εναντίον πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε ερωτώντας: «Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω, τι έγινε η εισαγγελική έρευνα, η οποία διετάχθη πριν από λίγο καιρό, για τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους στην οδό Φιλελλήνων, για τη μη επέμβαση της αστυνομίας για συλλήψεις;».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή