Πολιτική
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 16:23

«Απορών ο ελληνικός λαός είδε την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε συλλήψεις»

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας και για οποιουσδήποτε λόγους σκοπιμότητας, που έχουν να κάνουν με τους πολιτικούς ή επικοινωνιακούς ή εκλογικούς της σχεδιασμούς, να δημιουργήσει στη μέση συλλογική συνείδηση των νοικοκυραίων αυτής της χώρας ένα ψευδές κλίμα ανασφάλειας, αποτρέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε συλλήψεις».

Αυτό υπογράμμισε ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τη στάση της Αστυνομίας.

«Αν η κυβέρνηση διαψεύσει ότι έδωσε τέτοια εντολή», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος, «τότε η ευθύνη είναι στα ηγετικά κλιμάκια της Αστυνομίας, οπότε διαπιστώνεται εκτεταμένη ανεπάρκεια της ηγεσίας της αστυνομίας, όπου πάλι η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι βαριά - εκτός από το γεγονός ότι έχουμε ευθύνες στο διοικητικό και ποινικό πεδίο - για παράβαση καθήκοντος και μη οφειλόμενης ενέργειας».

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα η όποια κυβέρνηση να παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες αυτούς και να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης της αστυνομίας», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

«Απορών και έντρομος ο ελληνικός λαός είδε την αδυναμία της Αστυνομίας να προχωρήσει σε συλλήψεις, σε σκηνές στην τηλεόραση, όπου ολιγάριθμες ομάδες κουκουλοφόρων επετίθεντο εναντίον πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε ερωτώντας: «Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω, τι έγινε η εισαγγελική έρευνα, η οποία διετάχθη πριν από λίγο καιρό, για τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους στην οδό Φιλελλήνων, για τη μη επέμβαση της αστυνομίας για συλλήψεις;».