Αττική-κακοκαιρία: Κλείσιμο του Κηφισού εισηγείται η Πολιτική Προστασία – Σύσταση για τηλεργασία

Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ζητεί το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 13:51
UPD:21:28
facebook/ Marios Kostalas

Απίστευτες είναι οι εικόνες από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας το οποίο πλημμύρισε από την καταρρακτώδη βροχή. Στήθηκε μια αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία το ένα πίσω από το άλλο και ένας - ένας οι μαθητές κατάφεραν να φύγουν από το σχολείο.

A- A A+

Το ενδεχόμενο να κλείσει ο Κηφισός συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Πολιτικής Προστασίας και στα δύο ρεύματα τη νύχτα.

Υπάρχει επιπλέον σύσταση οι εργαζόμενοι να επιλέξουν την τηλεργασία κατά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, σύμφωνα με το ertnews.gr..

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια στην σωρεία προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική με πλημμυρισμένα σχολεία, υπόγεια σπίτια και καταστήματα, διακοπές κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους, αλλά και ρεύματος.

Πιο αναλυτικά, τις 1164 έφτασαν  οι κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική για συνδρομή της στην απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, κατά δεύτερο λόγο και για κοπές δέντρων.

Νωρίς το μεσημέρι είχαν φθάσει τις 110 και ήταν διάσπαρτες σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου: Κηφισιά, Περιστέρι, Μοσχάτο, Κάτω Πατήσια, Νέα Φιλαδέλφεια, Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Ταύρος, Σταμάτα κ.ά.

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με την ΠΥ, το τηλεφωνικό κέντρο της δέχεται κλήσεις και από Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Παλαιό Φάληρο, καθώς η κακοκαιρία είναι τώρα και στα νότια προάστια.

«Όχι άσκοπες μετακινήσεις»

Στο μεταξύ, έκκληση προς τους πολίτες που κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, απηύθυνε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ, πέρα από δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων, και δρόμοι έχουν κλείσει λόγω συσσώρευσης υδάτων, ενώ και στα μέσα μεταφοράς παρατηρούνται προβλήματα.

Σχολεία - Ρεύμα

Στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν σήμερα απογευματινές και βραδινές ώρες όλα τα σχολεία. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, και αύριο, Παρασκευή, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Λεκανοπέδιο. 

Από το μεσημέρι παρατηρούνται και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή