Δεν θα κινηθεί δικαστικώς κατά του Ζακύνθου ο Αρχιεπίσκοπος

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 18:30
A- A A+

Την υποβολή στην Κυβέρνηση προτάσεως για την αναγραφή μιας επισήμανσης σχετικά με την συμβολή του Χριστιανισμού στην διαμόρφωση του πολιτιστικού χρώματος της Ευρώπης στη Διακήρυξη των 27 Πρωθυπουργών των Ευρωπαϊκών Χωρών, η οποία θα συνταχθεί στην διακυβερνητική Σύσκεψη στο Βερολίνο την 25η Μαρτίου με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων από την σύσταση της Ε.Ο.Κ., πρότεινε στη ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος επανήλθε στις κατά καιρούς δηλώσεις του Μητροπολίτου Ζακύνθου.

«Δεν θέλησα να απευθυνθώ στη Δικαιοσύνη για να μην σύρονται τα ιερά μας στις αίθουσες των κοσμικών δικαστηρίων, αλλά ούτε και στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη απευθύνθηκα, ίνα μη η τυχόν διενέργεια ανακρίσεων σε βάρος του Σεβασμιωτάτου Ζακύνθου επισύρει εκτός των άλλων και κατ' αυτού την αποδοκιμασία του ποιμνίου του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οπως όμως επισήμανε, η θεσμική του ιδιότητα τον υποχρεώνει να φέρει, ενώπιον της Δ.Ι.Σ., το ζήτημα των αντιδεοντολογικών και αντικανονικών ενεργειών του Ζακύνθου, οι οποίες, λόγω και της ευρείας δημοσιότητας που έλαβαν, έχουν δημιουργήσει σκανδαλισμό των πιστών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εξέφρασε την θλίψη αλλά και την αγανάκτησή του για την απόπειρα του Ζακύνθου να τον εμπλέξει στη γνωστή υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Η Ιερά Σύνοδος κα­λεί εγγράφως τον Ζακύνθου όπως καταθέσει σε αυτή τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει προς τεκμηρίωση των απόψεών του, άλλως να ανακαλέσει όσα έχει κατά διαστήματα δηλώσει, ιδίως δε τα περί εμπλοκής του Αρχιεπισκόπου στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ο κ. Χρυσόστομος την προηγούμενη εβδομάδα είπε για τον κ. Χριστόδουλο: «Είναι βουτηγμένος στο παραδικαστικό μέχρι το καλυμμαύχι». «Για να μή σας απαριθμήσω τις παρανομίες του και εκραγεί ολόκληρη η Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή