Ελεύθερη η διασκέδαση για τους εμβολιασμένους - Χωρίς περιοριστικά μέτρα οι κόκκινες περιοχές

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 15:24
UPD:18:21
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Δεδομένο είναι ότι πλέον υπάρχει αντιμετώπιση του κορωνοϊού μέσω του εμβολίου και των θεραπειών, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, και έπειτα από έγκριση από πλευράς της Επιτροπής Ειδικών.

Οι κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα έχουν πλέον περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση της μουσικής και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, απλά θα λαμβάνουν τακτική ενημέρωση για την επιδημιολογική τους εικόνα έτσι ώστε να είναι σε επαγρύπνηση ο κόσμος και οι φορείς.

Να θυμίσουμε ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» μπήκαν σήμερα Σέρρες και Καρδίτσα, ενώ παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Πιερία, η Πέλλα, η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Καβάλα.

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι «εχθρός είναι ο κορωνοϊός και προστασία είναι ο εμβολιασμός. Στις περιοχές με μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Στόχος είναι να πεισθεί ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Επίσης, πλήρης θα είναι πλέον η ελευθερία στους χώρους διασκέδασης και εστίασης όπου που θα είναι μόνο εμβολιασμένοι. Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία και τήρηση μάσκας από το προσωπικό, ωστόσο η διασκέδαση θα γίνεται με ελευθερία.

Στους μεικτούς χώρους θα ισχύουν τα μέτρα ως έχουν μέχρι σήμερα.

Το καθεστώς ελευθερίας μπορεί να ισχύσει και στους ανοικτούς χώρους, αρκεί αυτοί να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους, τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν  από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες, οπότε και θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν νεότερα.

Η Μ. Γκάγκα

Από την πλυευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εστίασε στη ενημέρωση του κόσμου για τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο, ενώ έφερε ως παράδειγμα την τραγική απώλεια ενός παιδιού σήμερα, λέγοντας: «Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιες απώλειες, μπορούμε να τις αποφύγουμε».

Το 20χρονο παιδί ήταν ανεμβολίαστο και είχε ήπια υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με πληροφορίες. Διαγνώσθηκε θετικός στις αρχές Σεπτεμβρίου και εισήχθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Στις 16 του μήνα διασωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς είχε επιπλοκές και κατέληξε.

Ανθή Αγγελοπούλου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή