Ρουσόπουλος: Αποκαταστάθηκε η χρόνια αδικία με τους εργαζομένους στην ΕΤ3

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 15:19
A- A A+

«Η κυβέρνηση της ΝΔ χρειάστηκε μόνο λίγους μήνες για να μπορέσει να βρει ουσιαστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων, που επί χρόνια κρατούσε ομήρους μια σειρά από εργαζόμενους σε πολλές δημόσιες επιχειρήσεις. Μια από αυτές, ήταν και η ΕΡΤ στην οποία, κατόπιν και των ελέγχων από το ΑΣΕΠ, μονιμοποιήθηκαν 1.498 από τους 1.700 εργαζόμενους. Από αυτές τις συμβάσεις έργου που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, οι 341 όλων των ειδικοτήτων ανήκουν στην ΕΡΤ 3. Όσοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχουν υπαχθεί στο Προεδρικό Διάταγμα 164/2004».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ ¶γγελου Τζέκη σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στην ΕΤ3.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, «αποκαταστάθηκε αυτή η χρόνια αδικία που αφορά και το έμψυχο δυναμικό της ΕΤ3» και πρόσθεσε: «Με βάση τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να συνάπτει συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να συνεργάζεται περιστασιακά με εξωτερικούς συνεργάτες. Σε καμία όμως περίπτωση, πίσω από την κάλυψη αυτών των αναγκών δεν υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία. Ακόμα και αν είχαν κάποια συνεργασία επί σειρά ετών ήταν μικρή, στο πλαίσιο κάποιων εκπομπών. Η σύμβαση έργου τελειώνει με το τέλος της εκπομπής».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ ¶γγελος Τζέκης υποστήριξε ότι «υπάρχει μια συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης της ΕΡΤ εκδικητική προς τους εργαζόμενους οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια».

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να δει με καλό μάτι την επαναπρόσληψη αυτών των εργαζομένων, που έχουν μια πολυετή δραστηριότητα στην ΕΤ3, έστω και στη θέση των εξωτερικών συνεργατών», σημείωσε ο κ. Τζέκης.

Προτεινόμενα για εσάς