Ισόπαλο το ντέρμπι των «αιωνίων»

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 22:51
UPD:04/10/2021 00:41
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Με «λευκή» ισοπαλία ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική στο Φάληρο.

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» με κόσμο από τον Ιανουάριο του 2020, δεν ανέδειξε νικητή, καθώς οι αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη παρά τη μόνιμη παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση, δεν βρέθηκε τρόπος διάσπασης της «πράσινης» άμυνας.

To 4-4-2 που επέλεξε αυτή τη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς, με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Ελ Αραμπί και Τικίνιο, δεν λειτούργησε για τους πρωταθλητές, όπως είχε συμβεί με το 4-2-3-1 πριν από τρεις ημέρες στο «Σουκρού Σαράτσογλου», με την ομάδα του Πορτογάλου να δείχνει θανάσιμη όταν βρει χώρους αλλά με πρόβλημα απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. 

Η πρώτη «υποψία» φάσης ήταν μία κεφαλιά του Σισέ στο 15΄, μετά από φάουλ του Μπουχαλάκη, που πέρασε άουτ. Στο 24΄ η σέντρα του Λαλά βρήκε αμαρκάριστο τον Αγκιμπού Καμαρά, η κεφαλιά του οποίου όμως ήταν πολύ άστοχη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε καλά την αντεπίθεση, αλλά ο Καρλίτος καθυστέρησε και το τελικό σουτ του Βιτάλ ήταν κακό.

Στο 32΄ ο Ρούμπεν Πέρεθ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Βατσλίκ να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ, ο Τικίνιο δεν βρήκε στόχο σε κεφαλιά του στο 37΄ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη μία προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» εκτός εστίας, αυτή τη φορά από τον Αγκιμπού Καμαρά.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να μπαίνουν πιο αποφασιστικά στο β΄ μέρος, αλλά η περίπου εννιάλεπτη διακοπή του αγώνα λόγω περιορισμένης ορατότητας (εξαιτίας των καπνογόνων) φρέναρε το ρυθμό τους.

Στο 70΄, πάντως, η σέντρα-σουτ του Λαλά αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι, που... σώθηκε από το δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιταλός τερματοφύλακας έδειξε σωστά αντανακλαστικά και έδιωξε τη μπάλα στο πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ.

Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η απόκρουση του Μπρινιόλι στο δυνατό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά στο 77΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Αραμπί δεν αξιοποίησε το λάθος του Σάρλια, σουτάροντας άουτ από πολύ καλή θέση.

Ο Τικίνιο στο 85΄ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είχε διακόψει νωρίτερα τη φάση για φάουλ του Σισέ στον Μπρινιόλι, και ο Ολυμπιακός, παρά την πίεση που άσκησε ως το τέλος, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις