Αλλού παπάς αλλού τα εμβόλια

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 13:12
UPD:13:17
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτριά του, Μίνα Γκάγκα, επισκέφτηκαν το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να συζητήσουν το προνοιακό σχέδιο, και το ζήτημα των δομών που κατασκευάζονται με τη βοήθεια της Εκκλησίας, αλλά και τις από κοινού πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει η εμβολιαστική καμπάνια, όπως είπε η κ. Γκάγκα μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η επίσημη Εκκλησία μπορεί να είναι υποστηρικτική στο θέμα των εμβολιασμών, αλλά ο κλήρος δεν είναι και πολύ ένθερμος.

Ρωτήστε και τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, που περιέγραψε στον ΣΚΑΪ, μια ζοφερή εικόνα. Το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι, με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους δε μοναχούς και τις μοναχές, το ποσοστό των ανεμβολίαστων υπολογίζεται στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας (σ.σ. θρησκευτικό κέντρο του Οροπεδίου Λασιθίου), Δαμιανός, μόλις 54 ετών, από κορωνοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», είπε ο κ. Τζανάκης, ο οποίος ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

Η επιρροή των ιερέων σε μερίδα του πληθυσμού δεν είναι αμελητέα και πολύ περισσότερο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω του εθνικού μέσου όρου.

Κ.ΤΖ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή