ΥΠΠΟ: Πρόγραμμα δράσεων 2007-2009 για τον Σύγχρονο Πολιτισμό

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν η Διεθνής Εκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου και η Βiennale αρχιτεκτονικής
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 15:50
A- A A+

Το πρόγραμμα δράσεων 2007-2009 για τον Σύγχρονο Πολιτισμό παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης. Οι πρώτες δράσεις αφορούν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς μέχρι στιγμής έχει κριθεί ότι σε άλλες πόλεις δεν υπάρχει η σχετική υποδομή.

Στους νέους θεσμούς που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται:

- Η Διεθνής Εκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

- Η Βiennale αρχιτεκτονικής

- Η Εκθεση: Αρχαιολογία και Τουρισμός

- Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Σκίτσου

- Η πλατφόρμα παρουσίασης ετήσιας θεατρικής παραγωγής.

Η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2007, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, στην Αθήνα, από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ ετησίως.

Η Βiennale αρχιτεκτονικής θα πραγματοποιηθεί από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2009, με στόχο, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, «την επαφή με τις σύγχρονες τάσεις, αντιλήψεις και προτάσεις που θα επιτρέψουν την όσμωση, το διάλογο μεταξύ δημιουργών, αρχιτεκτόνων, εικαστικών και κοινού». Την εκδήλωση θα διοργανώσει η Διεύθυνση Εικαστικών-Διεύθυνση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και πολιτιστικών κτιρίων.

Η έκθεση «Αρχαιολογία και Τουρισμός» θα διοργανωθεί το Νοέμβριο του 2007, με προυπολογισμό 700.000 χιλιάδων ευρώ και φορέα της διοργάνωσης το υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης, από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου θα διοργανωθεί το Μάιο του 2007 η «Πλατφόρμα παρουσίασης ετήσιας θεατρικής παραγωγής» με σκοπό - όπως τόνισε ο κ. Βουλγαράκης- τις διεθνείς συνεργασίες και την πρόσκληση ελληνικών παραστάσεων σε διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 200.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος, ο Διεθνής Διαγωνισμός Σκίτσου θα διεξάγεται ετησίως από το Μάιο ως τον Οκτώβριο, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, με στόχο τη διάδοση των καλλιτεχνικών ή άλλων πτυχών της τέχνης του σκίτσου.

Επιπρόσθεστα, στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται η θεσμοθέτηση Biennale Σύγχρονης Τέχνης, Εικαστικού Πανοράματος, Photo -Biennale, Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού για βιολί και φλάουτο, «Λόγος Διονύσου στη Μαρώνεια Θράκης» και τέλος Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV