Χαρ. Γώγος: Υπάρχει φόβος για διασπορά στα σχολεία- Θα ξαναδούμε το θέμα σε έναν μήνα

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 09:12
UPD:09:14
REUTERS/AMIR COHEN
A- A A+

«Υπάρχει φόβος για διασπορά κορωνοϊού στα σχολεία», τόνισε σε συνέντευξή του ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. 

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε  ότι παρόλο που το εγχείρημα είναι δύσκολο, είναι ταυτόχρονα και υποσχόμενο και εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί.«Θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα», είπε ο καθηγητής. 

Όπως υποστήριξε, λαμβάνοντας ως δεδομένο την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων. 

«Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», συμπλήρωσε. 

Υπογράμμισε δε τα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς, επισημαίνοντας ότι «Τα παιδία μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου». 

« Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής είπε πώς είναι σημαντικό να συμβάλλουν όλοι, παιδίατροι και άλλοι φορείς, προκειμένου να ενημερώνουν σωστά τους γονείς, που ανησυχούν, για τα οφέλη του εμβολιασμού στα παιδιά. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή