Σ. Τζαβίντ: Μέσα στον μήνα ξεκινά το πρόγραμμα για αναμνηστική δόση εμβολίου

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 10:21
UPD:10:22
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Sky News ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ, σχετικά με την έναρξη της εκστρατείας για ενισχυτική δόση εμβολίου, τον εμβολιασμό των παιδιών και την πιθανότητα ενός προληπτικού - «πυροσβεστικού» - lockdown τον Οκτώβριο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα για αναμνηστική δόση εμβολίου. Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις τις επόμενες ημέρες από τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI)», δήλωσε.

«Περιμένουμε τις εισηγήσεις, διότι δικαίως εξετάζουν μελέτες που αφορούν εάν θα πρέπει να αναμιγνύονται εμβόλια για παράδειγμα, εάν οι άνθρωποι κάνουν το ίδιο εμβόλιο. Εξετάζεται επίσης αν θα πρέπει όλοι να κάνουν εμβόλιο γρίπης. Έτσι, εάν αυτή η δουλειά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και με βάση το χρονοδιάγραμμα που μας έχουν δώσει, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε το ενισχυτικό πρόγραμμα αυτόν τον μήνα», συμπλήρωσε.

Η ενδιάμεση εισήγηση του JCVI είναι ότι κάθε πιθανό πρόγραμμα για αναμνηστική δόση για την Covid-19 θα πρέπει να προσφέρεται σε 2 στάδια από τον Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές ασθένειες. Αυτό περιλαμβάνει τους υγειονομικούς, άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή υγείας και κοινωνικής φροντίδας, κλινικά εξαιρετικά ευάλωτους ενήλικες και αυτούς που έχουν ανοσοκαταστολή.

Αναφορικά με την περίπτωση lockdown τον Οκτώβριο ο Τζαβίντ ξεκαθάρισε πως «δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου. Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν γνωρίζει τη μελλοντική πορεία του ιού. Δεν το έχω σκεφτεί καν ως επιλογή σε αυτό το σημείο. Οι αποφάσεις που πήραμε τις τελευταίες εβδομάδες και σίγουρα όταν ήμουν υπουργός Υγείας, νομίζω ότι αποδείχθηκαν σωστές αποφάσεις».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή