Δέκα στόχοι υπό έρευνα για «μαϊμού» εμβολιασμούς

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 11:03
UPD:11:21
INTIME NEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
A- A A+

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η αποκάλυψη για εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης όμως όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης στο Radio North 98, ελέγχονται 10 ακόμα υποθέσεις.

«Τρέχουν πλήρως τα σενάρια και οι διασταυρώσεις σε όλη την Ελλάδα ήδη έχουμε 10 στόχους για περαιτέρω έλεγχο» ανέφερε, ερωτηθείς για το πρόβλημα των «μαϊμού» εμβολιασμών.

«Μπορεί να μη συμβεί τίποτα μόλις πάμε και το ελέγξουμε, αλλά παρακολουθούμε και εποπτεύουμε σε συνεχή βάση κάθε πιθανή ανωμαλία. Σήμερα έχουμε μία πολύ μεγάλη σύσκεψη με τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής, θα δούμε τις βάσεις δεδομένων και θα "τρέξουμε" το επόμενο διάστημα διάφορα μοτίβα-σενάρια απάτης. Οι διασταυρώσεις σε συνδυασμό με τις καταγγελίες ή πληροφορίες που έχουμε ακόμη και από πολίτες, θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Οι δε κυρώσεις θα είναι αυστηρές. Με τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη ετοιμάσαμε και ψηφίζεται μία διάταξη η οποία προβλέπει πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων και επιβολή οικονομικής κύρωσης και για τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους ιδιώτες εμπλέκονται. Πολύ σύντομα θα υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς άμεση θέση σε αναστολή εντός 30 ημερών αργία και οριστική παύση».

Τέλος, ο κ. Μπίνης σημείωσε ότι καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή 1520, μπορούν είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, όλοι να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή