Καρδίτσα: ΕΔΕ για εικονικούς εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας

Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 17:57
UPD:18:03
INTIME NEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προχωρά  ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.  

Την υπόθεση ανέδειξε η εφημερίδα «Αλήθεια» της Θεσσαλίας, η οποία αναφέρει ότι υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών και δήλωνε ως εμβολιασμένους ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ, ενώ επίσης ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση και νοσηλεύτρια του ΚΥ Παλαμά.

Αρχικά βρέθηκαν οι εικονικοί εμβολιασμοί 13 ατόμων, αριθμός που ανέβηκε στους 47, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να έχουν «εμβολιαστεί» εικονικά είναι και συγγενικά πρόσωπα της υπαλλήλου. 

Η δήλωση Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη: 

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή