Υπέρ του εμβολιασμού των μικρών μαθητών ο Φάουτσι

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 13:59
UPD:14:01
REUTERS/EVELYN HOCKSTEIN
A- A A+

Τυχόν απαίτηση να εμβολιαστούν μαθητές στις ΗΠΑ κατά της COVID-19 «είναι καλή ιδέα», δήλωσε την Κυριακή ο Δρ Άνθονι Φάουτσι μιλώντας στο CNN.

Αν και αναγνωρίζει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τα παιδιά πιθανόν να είναι μια απόφαση αμφιλεγόμενη, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και επικεφαλής για την πανδημία είπε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού των μαθητών θα υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων.

«Πιστεύω ότι η εντολή να εμβολιαστούν τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο είναι μια καλή ιδέα», δήλωσε ο κ. Φάουτσι. «Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχουμε εντολές σε πολλά μέρη στα σχολεία, ιδιαίτερα στα δημόσια σχολεία », σημειώνοντας ένα ιστορικό απαιτήσεων εμβολιασμού για άλλες ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά και ηπατίτιδα.

«Το έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες», είπε. «Επομένως, αυτό δεν θα ήταν κάτι καινούργιο, απαιτώντας εμβολιασμό για να έρθουν τα παιδιά στο σχολείο».

Επί του παρόντος, το εμβόλιο της Pfizer είναι εγκεκριμένο για άτομα 12 ετών και άνω, τα εμβόλια Moderna και Johnson&Johnson έχουν εγκριθεί για χορήγηση σε άτομα 18 ετών και άνω. Όμως, η έγκριση για τα μικρότερα παιδιά θα μπορούσε να έρθει στις αρχές του χειμώνα, είπε ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Δρ Σκοτ Γκότλιμπ. την Κυριακή σε ξεχωριστή συνέντευξη.

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο κ. Φάουτσι είπε επίσης ότι ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να συστήσει ενισχυτικές δόσεις οκτώ μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, «είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή πάνω σε αυτό, με βάση τα δεδομένα». Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν ρώτησε εάν το χάσμα μπορεί να είναι μόλις πέντε μήνες.

Ο Άνθονι Φάουτσι ωστόσο προχώρησε και σε μια δυσοίωνη νέα εκτίμηση ότι 100.000 επιπλέον Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον COVID-19 μέχρι τον Δεκέμβριο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή