F1: Νικητής ο Φερστάπεν σε έναν αγώνα που δεν έγινε ποτέ

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 19:58
UPD:20:09
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Σε έναν αγώνα που δεν έγινε ποτέ, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull ήταν ο νικητής στο γκραν πρι του Βελγίου, το οποίο εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στην πίστα των Αρδενών δεν ξεκίνησε ποτέ.

Ως εκ τούτου οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να αναδείξουν την πρώτη τριάδα με βάση την κατάταξη που υπήρχε στη σειρά εκκίνησης, κι έτσι ο Ολλανδός μείωσε τη διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον (τρίτος) στους 3 βαθμούς.

Αυτό που θα θυμάται κανείς από τον 12ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, εκτός της ασταμάτητης βροχής, ήταν και οι δύο συν δύο γύροι πίσω από το όχημα ασφαλείας.

Το πρώτο ζευγάρι γύρων έγινε με την καθυστερημένη εκκίνηση του γύρου σχηματισμού, στις 16:25, και το δεύτερο μετά από σχεδόν τρεις ώρες, στις 19:17, οπότε οι αγωνοδίκες έστειλαν τα μονοθέσια στην πίστα για μια αναγνωριστική εκτίμηση της κατάστασης της πίστας.

Σε όλο το διάστημα άπαντες περίμεναν περίμεναν την ενδεχόμενη βελτίωση του καιρού, που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Κι αυτό διότι όπως διαπίστωσαν και οι οδηγοί στις δύο εισόδους τους στην πίστα, η ορατότητα ήταν αρκετά περιορισμένη και ήταν αδύνατο να πάρει κανείς το ρίσκο.

Δεδομένου ότι συμπληρώθηκαν τουλάχιστον δύο γύροι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχει υπάρξει τελική κατάταξη, που φυσικά είναι ίδια με εκείνη της σειράς που πήραν οι οδηγοί στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ετσι, νικητής αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν, μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ της Williams και τον Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σεμπάστιαν Φέτελ και Πιέρ Γκασλί, ενώ στην βαθμολογούμενη δεκάδα δεν βρέθηκε ο Σέρχιο Πέρεθ, διότι βγήκε από την πίστα και κατέστρεψε την RB-Honda στη μπαριέρα.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Εστεμπάν Οκόν, ο Σαρλ Λεκλέρ, ο Νίκολας Λατίφι και ο Κάρλος Σάινθ. Έτσι, η Williams είχε ξανά δύο μονοθέσια στη δεκάδα, και η Ferrari το ίδιο παρότι οι οδηγοί της αποκλείστηκαν χθες στο Q2!

Το επόμενου ραντεβού της Formula 1 έρχεται το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, με το πρώτο GP της νέας εποχής στην πίστα του Ζάντβουρτ, στην Ολλανδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις