Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν να μην ανακατεύει τα πράγματα με περίεργους συνειρμούς

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 12:15
UPD:12:16
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι και με ένα πλέγμα αντιλήψεων που αναπτύσσεται σε αυτούς, θα είναι καλό να μην ανακατεύει πράγματα και να μην δημιουργεί περίεργους συνειρμούς, με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά δεδομένα», τόνισε σε συνέντευξή του ο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειωσε ότι «στα μέσα μαζικής μεταφοράς η Κυβέρνηση  τον τελευταίο χρόνο έκανε ό,τι δεν είχε γίνει τα προηγούμενα είκοσι χρόνια. Με προσωπικό, καινούργια λεωφορεία, με πύκνωση δρομολογίων, με το ΚΤΕΛ, που μπήκε στις αστικές συγκοινωνίες. Έχουμε κάνει κινήσεις, που έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια και έχουν δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη άνεση». 

«Τα σχολεία», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, «όπως απέδειξε και η περίοδος που λειτούργησαν μετά τον τερματισμό του πρώτου lockdown, λειτούργησαν αποτελεσματικά, χωρίς να υπάρχουν οι κίνδυνοι υπερμετάδοσης, χωρίς να  παρατηρούνται ακραία περιστατικά». 

«Στην πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων, στις καμπάνιες που κάναμε, σ’ αυτά που λέγαμε, τι μας έλεγε η Αντιπολίτευση; Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κουνούσε το δάχτυλο και μας έλεγε ‘τα ρίχνετε όλα στην ατομική ευθύνη. Δεν υπάρχει Κυβέρνηση, δεν υπάρχει Πολιτεία, δεν κάνετε το άλφα, δεν κάνετε το γάμα, τα ρίχνετε όλα στην ατομική ευθύνη’», ανέφερε. 

«Τώρα που παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως Κυβέρνηση, και βάζουμε ένα πλαίσιο μέτρων, τι μας λέει η Αντιπολίτευση; ‘Αφήστε τον κόσμο, θα έρθει η ώρα του, θα εμβολιαστεί’. Και μέχρι τότε; Να γεμίσουν οι εντατικές; Να έχουμε πάλι διασωληνωμένους; Να μην μπορεί το Σύστημα Υγείας να εξυπηρετήσει άλλα περιστατικά; Να κινδυνεύσουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω; Αυτό δεν είναι αντίφαση; Δεν αντιλαμβάνονται σε πόσο λάθος κατεύθυνση βρίσκεται αυτού του είδους η κριτική και τι κινδύνους εγκυμονεί;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή