Γ. Οικονόμου: Πρόσβαση σε κάποιους χώρους και για ανεμβολίαστους με test - Πόσο θα κοστίζει

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 10:17
UPD:10:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
A- A A+

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εν όψει νέων ανακοινώσεων το μεσημέρι σχετικά με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Εκτός άλλων, ανέφερε ότι  «Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα».

Μιλώντας το πρωί στο Mega, τόνισε ότι σε μία σειρά από χώρους και δραστηριότητες θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Σε κλειστούς χώρους, είπε,  όπου η μάσκα δεν μπορεί να προσφέρει προστασία, όπως μπαρ και εστιατόρια, θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ σε κλειστούς χώρους που αφορούν δραστηριότητες πολιτισμού, όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων με test 48 ωρών με κόστος που θα επιβαρύνει τους ίδιους, με την τιμή να είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή.

«Νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις», υπογράμμισε.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού, εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό».

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους. Είμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, επεσήμανε πως όσοι βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, όμως, τόνισε πώς σημαντική βελτίωση παρουσιάζει ο ρυθμός των εμβολιασμών, καθώς τα ραντεβού έχουν αυξηθεί και έφτασαν τα 15.000 με 20.000 την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η πλειοψηφία του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, αλλά υπάρχει μία μερίδα υγειονομικών που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Ως προς του εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, είπε πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπουν σε αναστολή όπως προβλέπεται.

Εντούτοις, «Δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη κατηγορία που θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά.. Δεν υπάρχει επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή