Μ. Παγώνη: Το μόνο όπλο επιστρέφοντας από τα νησιά είναι ο εμβολιασμός- Δεν έχει ηλικίες η Δέλτα

Ξεχωριστή περίπτωση ο θάνατος πλήρως εμβολιασμένου
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 09:00
UPD:09:01
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Δύσκολες ημέρες θα έρθουν με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ σημείωσε ότι όσοι επιστρέφουν, θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν 3 -4 ημέρες στο σπίτι πριν πάνε να αγκαλιάσουν τους δικούς τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «δεν έχουμε άλλο όπλο επιστρέφοντας από τα νησιά εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα πλοία και τα αεροπλάνα τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Δήλωσε δε ότι εάν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί, τότε άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη και ότι δεν έχει ηλικίες.  «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6000 ή τα 8000 κρούσματα γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν θα αντέξει.  «Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια», επεσήμανε. 

Όσον αφορά το θάνατο πλήρως εμβολιασμένου χωρίς υποκείμενα νοσήματα που σημειώθηκε στη χώρα μας, ανέφερε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση συγκριτικά με τους τόσους πολλούς εμβολιασμούς που έχουν γίνει  «Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει. Κανένας δεν ξέρει  τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις», τόνισε. 

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς υγειονομικών, σημείωσε ότι  οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι στο 94,7 % ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι. Όπως δήλωσε, εάν πεισθούν οι νοσηλευτές να εμβολιαστούν και συνεχίσουν να εργάζονται, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά, αλλιώς, συμπλήρωσε, αν βρεθούν εκτός εργασίας, τότε δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία των νοσοκομείων. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή