Βέλγιο: Δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από Αγγλία και Ουαλία

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 11:37
UPD:11:41
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Το Βέλγιο ξεκίνησε να κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού NHS (National Health Service) για τον κορωνοϊό από την Αγγλία και την Ουαλία και από χθες, Παρασκευή, επιτρέπει στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα χωρίς υποχρεωτική καραντίνα για 10 ημέρες.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσαρμογές στην εφαρμογή σάρωσης και στο backend για να είναι δυνατή η ανάγνωση και η επικύρωση πιστοποιητικών που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία», ανακοίνωσε ο Βέλγος υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε σε δήλωσή του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέτρεψε στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα από την ΕΕ και τις ΗΠΑ χωρίς να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα από τις 2 Αυγούστου. Σε αντάλλαγμα, το Βέλγιο τώρα χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για ταξιδιώτες από την Αγγλία και την Ουαλία που έχουν κάνει εμβόλιο με εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η ομάδα που ανέπτυξε το πιστοποιητικό υγείας του Βελγίου (υγειονομικό πάσο) μπορεί τώρα να επικυρώσει την εφαρμογή του NHS. Το Βέλγιο αναγνωρίζει μόνο το πιστοποιητικό εμβολίου NHS από την Αγγλία και την Ουαλία, ωστόσο, καθώς η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία χρησιμοποιούν τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μερικοί περιορισμοί στα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να ισχύουν στο Βέλγιο: Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή NHS πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη και να θέσουν εαυτόν σε καραντίνα μέχρι να δοθούν τα αποτελέσματα. Για άτομα χωρίς πιστοποιητικό εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθούν να ισχύουν κανόνες καραντίνας.

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εγγραφούν σε μια φόρμα εντοπισμού επιβατών, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή