Η τρίτη δόση «στα σκαριά»

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 11:14
UPD:11:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Αυξάνονται οι χώρες που προχωρούν στην χορήγηση τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19.

Τελευταίες οι ΗΠΑ ενέκριναν την χορήγηση τρίτης δόσης σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία είχαν ήδη εμβολιαστεί. Η άδεια ισχύει τόσο για το εμβόλιο της Moderna όσο και για το εμβόλιο της Pfizer, και αφορά όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων και όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανέφερε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της αργά την Πέμπτη. Άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζονται επιπλέον δόση αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο FDA.

Η γραμμή των ΗΠΑ θεωρείται ενδεικτική της γραμμής που θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στη χώρα μας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα οι σχετικές συζητήσεις. Ανέφερε, ωστόσο, ότι οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση είναι οι υγειονομικοί.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega διεύρυνε τους πιθανούς λήπτες της τρίτης δόσης αναφέροντας πως πρέπει να εμβολιαστούν όσοι εμβολιάστηκαν νωρίς φέτος. Όπως εξήγησε, τα εμβόλια, σύμφωνα με τις μελέτες, μας καλύπτουν από 9 έως 12 μήνες.

Αναφέροντας πως ήδη στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει και έχουν μιλήσει για την τρίτη δόση, η κ. Παγώνη είπε ότι «και εμείς θα την ξεκινήσουμε, θα αποφασιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, γιατί πρέπει να καλύψουμε όσους εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο».

«Για τα παιδιά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τρίτη δόση, είναι ακόμα πολύ νωρίς. Για τους ενήλικες θα γίνει», τόνισε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή