Δέσμευση Αυγενάκη για λύση στο θέμα των εγκαταστάσεων του υγρού στίβου

Βλάχος: «Είναι σα να έχεις δύο παιδιά και να σου ζητούν ν΄ αφήσεις το ένα έξω από την πόρτα»
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 15:19
UPD:16:59
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τη δέσμευση της Πολιτείας για να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εγκαταστάσεων που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τα αγωνίσματα του υγρού στίβου έλαβαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας. 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε άμα τη επιστροφή της αποστολής της Εθνικής ομάδας πόλο στην Ελλάδα, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε συνάντηση με τους προέδρου της ΕΟΕ και της ΚΟΕ (σ.σ. την Πέμπτη, 12/08) για να βρεθούν λύσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ένα ακόμη ζήτημα που θα συζητηθεί είναι και αυτό του κολυβητηρίου στο Ζάππειο, υπενθυμίζοντας πάντως ότι αυτό δεν βρίσκεται στην αρμοδιότητα του υφυπουργείου, αφού ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι  σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει στους αθλητές που κατέκτησαν Ολυμπιακό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα να προσλαμβάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, κάτι που ως τώρα προβλέπεται μόνο για τους Ολυμπιονίκες ατομικών αθλημάτων.

             Βλάχος: «Είναι σα να έχεις δύο παιδιά και να σου ζητούν ν΄ αφήσεις το ένα έξω από την πόρτα»

Σε ό,τι αφορά το θέμα της παραμονής του Θοδωρή Βλάχου στο «τιμόνι» της Εθνικής, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, επισήμανε ότι επιθυμία όλων είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τον πετυχημένο ομοσπονδιακό τεχνικό, ενώ επέμεινε στο θέμα της αποκλειστικής απασχόλησης του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο υπήρξε δέσμευσή του πριν τις εκλογές στην ομοσπονδία.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Βλάχος έκανε λόγο για «μεγάλο δίλημμα» υπογραμμίζοντας ότι «είναι σα να σου ζητά κάποιος να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο παιδιά σου (σ.σ. εννοεί την Εθνική και τον Ολυμπιακό)».

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν τον αφήνει να χαρεί όσο θα ήθελε τη μεγάλη επιτυχία του Τόκιο.

Είπε χαρσκτηριστικά: «Την επόμενη μέρα του τελικού στο Τόκιο είχα ένα ραντεβού με τον κύριο Γιαννόπουλο και τον κύριο Αφρουδάκη σε πολύ καλό κλίμα και είπαμε πάρα πολλά πράγματα.

Μου έκαναν μία πρόταση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, διότι το συμβόλαιό μου λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Να υπογραμμίσω εδώ ότι ίσως είμαι ο μόνος προπονητής στον κόσμο που ανανέωνε κάθε χρόνο το συμβόλαιό του.

Για να είμαι ειλικρινής αυτή την στιγμή εγώ είμαι προπονητής στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και η Εθνική η κορυφαία στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Το δίλημμα αυτό που μου έχει μπει πρέπει να το δεχθώ. Δεν θέλω να μπω σε αυτό το δίλημμα αλλά από την στιγμή που μπαίνω είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφασή μου.

Δεν είναι καθόλου θέμα χρημάτων ή συμβολαίου. Μέχρι τώρα όσοι ξέρουν αυτό το επάγγελμα, γνωρίζουν πως δεν το έκανα για χρήματα.

Είναι σαν να έχεις δύο παιδιά και να σου λένε "άσε το ένα έξω από την πόρτα". Είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφασή μου, δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι κάτι το οποίο δεν με αφήνε ούτε καν να χαρώ αυτή τη μεγάλη διάκριση.

Αλλά θα την πάρω την απόφαση, ότι και αν αποφασίσω, όποια ομάδα αφήσω θα το κάνω με "μαύρη" καρδιά γιατί είναι κάτι το οποίο δεν το ήθελα. Εδώ που έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να αφήσεις ένα από τα δύο παιδιά σου.»

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιάννης Φουντούλης, είπε από την πλευρά του: «Ευχαριστούμε τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και τον απλό κόσμο που ήρθε να χαρεί με τη χαρά μας.

Εμείς βρισκόμασταν στην άλλη άκρη του κόσμου, νιώθαμε την αγάπη του κόσμου, αλλά μας εξέπληξε όλους ευχάριστα αυτό που βιώσαμε εδώ. Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό που καταφέραμε.

Τώρα που είμαστε πίσω στην Ελλάδα, είναι η στιγμή που σιγά-σιγά θα συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε κάνει. Το μόνο που μένει είναι να χαρούμε τη στιγμή και να είναι αυτή ένα ορόσημο για νέες σπουδαίες επιτυχίες του ελληνικού πόλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις