Ν. Καπραβέλος: Υποχρεωτικός εμβολιασμός αν θέλουμε καθολικό τείχος ανοσίας- Τι γίνεται με τα παιδιά

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 11:18
UPD:11:24
via REUTERS/New Zealand's Ministry of Health
A- A A+

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάσσεται ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μπορεί να μη μιλάμε για υποχρεωτικότητα αν θέλουμε να έχουμε ένα καθολικό τείχος ανοσίας». 

Όπως υποστήριξε  σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, υπάρχει αναγκαιότητα εμβολιασμού και στα παιδιά, καθώς  βλέπει μακροχρόνιες επιπτώσεις της λοίμωξης και σε αυτά, ενώ λάθος χαρακτήρισε το να λέμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιστούν για να προστατέψουν τους μεγάλους. 

Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να προφυλαχθούν και για τα ίδια αλλά και για να μη χάσουν άλλη μία σχολική χρονιά, συμπληρώνοντας ότι θα είναι «απελευθέρωση για τα παιδιά να εμβολιαστούν». 

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι τον Αύγουστο αυξάνεται πολύ η κινητικότητα των πολιτών και  θα πρέπει να προσέχουμε, καθώς, όπως επεσήμανε, ένα τέταρτο κύμα, θα είναι καταστροφικό.

Την ίδια στιγμή για 5000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου, μίλα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα που φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του. 

«Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4000 κρούσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι αυτή την στιγμή «ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή