Formula 1: Αποκλείστηκε ο Φέτελ, στην 2η θέση ο Χάμιλτον

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 00:09
UPD:00:18
REUTERS/DAVID W CERNY
A- A A+

Το εντελώς συναρπαστικό από κάθε άποψη γκραν πρι της Βουδαπέστης είχε και συνέχεια μετά το φινάλε του!

Η καρό  σημαία του τερματισμού βρήκε τον Εστεμπάν Οκόν (Alpine) να παίρνει την «παρθενική» του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούις Χάμιλτον να ανεβαίνουν στο πόντιουμ στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Λίγες ώρες μετά, όμως, τα πράγματα για τον Γερμανό «πιλότο» της Άστον Μάρτιν πήραν άσχημη τροπή. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν τον αποκλεισμό του από τον αγώνα, θέρτοντάς τον εκτός της τελικής κατάταξης, διότι δεν υπήρχε στο ρεζερβουάρ του αρκετή ποσότητα καυσίμου.

Συγκεκριμένα στο ντεπόζιτό του βρέθηκε ποσότητα καυσίμου μικρότερη του ενός λίτρου που απαιτείται με βάση το άρθρο 6, παρ. 6 του κανονισμού (Fédération Internationale de l' Automobile Code of Technical Regulations), για να γίνει ο κατάλληλος ποιοτικός έλεγχος.

Ο Φέτελ μηδενίστηκε στον αγώνα, με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari να πηγαίνει αντίστοιχα τρίτος στην τελική κατάταξη.

«Οι αγωνοδίκες άκουσαν αυτά που είχαν να πουν οι εκπρόσωποι της ομάδας. Μετά το τέλος του αγώνα, δεν ήταν εφικτό να πάρουμε δείγμα 1 λίτρου από το αμάξι "Νο5". Η ομάδα είχε αρκετές ευκαιρίες να επιχειρήσει να βγάλει το απαιτούμενο μέγεθος καυσίμου από το ντεπόζιτο, παρόλα αυτά ήταν εφικτό να αντληθούν μόλις 0.3 λίτρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγωνοδίκες.

Η Άστον Μάρτιν αναμένεται να υποβάλλει ένσταση, μήπως και δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις