Κορωνοϊός- Μιανμάρ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κρατουμένων

Μάχη για να ελεγχθεί ο αριθμός των μολύνσεων
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 11:36
UPD:11:42
REUTERS/Thar Byaw
A- A A+

Περισσότεροι από 600 κρατούμενοι στην κεντρική φυλακή της Μιανμάρ εμβολιάστηκαν κατά της covid-19 την πρώτη ημέρα της εκστρατείας ανοσοποίησης των κρατούμενων, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι στρατιωτικές αρχές πασχίζουν να ελέγξουν το κύμα μολύνσεων σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μιανμάρ παρουσιάζει έξαρση από τον Ιούνιο, με 4.980 μολύνσεις και 365 θανάτους να ανακοινώνονται χθες Τετάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο γιατροί και γραφεία κηδειών εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι.

Με τους νεκρούς λόγω covid-19 να αυξάνονται, η χούντα που έχει καταλάβει την εξουσία, σχεδιάζει να ανεγείρει 10 νέα αποτεφρωτήρια στη Ρανγκούν, τα οποία θα μπορούν να καίνε περισσότερες από 3.000 σορούς ημερησίως, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Οι κρατούμενοι στη φυλακή Ινσέιν της Ρανγκούν πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις την προηγούμενη εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι για την έξαρση της covid-19 στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου κρατούνται πολλοί φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές.

Η εφημερίδα Global New Light of Myanmar, επικαλούμενοι αξιωματούχους από τη φυλακή, ανέφερε ότι χθες Τετάρτη 610 κρατούμενοι εμβολιάστηκαν κατά της covid-19, ενώ πολλοί ακόμη θα ανοσοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις προμήθειες των εμβολίων.

«Πρόκειται για την πρώτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού των κρατουμένων», δήλωσε αξιωματούχος της φυλακής, σχολιάζοντας ότι έγινε για προληπτικούς λόγους και διαψεύδοντας ότι υπάρχει εστία covid-19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 2.500 κρατούμενοι έχουν εγγραφεί για να εμβολιαστούν σε σύνολο περισσότερων από 9.000.

Το κρατικό δίκτυο MRTV μετέδωσε χθες ότι οι στρατιωτικές αρχές της Μιανμάρ σκοπεύουν να εμβολιάσουν κατά της covid-19 το σύνολο των 40.000 κρατουμένων της χώρας.

Εξάλλου ο επικεφαλής της χούντας, ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, ζήτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περισσότερη διεθνή συνεργασία από τα μέλη της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και «φιλικές χώρες» προκειμένου η Μιανμάρ να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή