Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Τζούντο: Η Ομοσπονδία τιμώρησε τον προπονητή, η αθλήτρια τον υπερασπίστηκε

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 03:29
UPD:03:31
A- A A+

Όταν η αδρεναλίνη είναι υπερβολική, αυτό συμβαίνει ... Στο Τόκιο, ένα επεισόδιο συγκλόνισε τους οπαδούς του γερμανικού αστεριού του τζούντο, της Μαρτίνα Τράιντος, αφήνοντας τους μπερδεμένους και ανησυχούντες ελαφρώς, αφότου ο προπονητής της εμφανίστηκε να χαστουκίζει την αθλήτρια. 

Η νεαρή τζουντόκα ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει την Σόφι Όζμπας από την Ουγγαρία στην κατηγορία των 63 κιλών γυναικών, όταν έλαβε μια «περίεργη» δόση εμψύχωσης από τον προπονητή της λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Ο άνδρας, προσπαθώντας να παρακινήσει τη μαθήτριά του, την έπιασε από το κιμονό και αφού τη «χαστούκισε» για να της δώσει κουράγιο, προειδοποιήθηκε επίσημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο.

Εδώ, όμως, έρχεται η ανατροπή. Η Γερμανίδα τζουντόκα υπερασπίστηκε τον προπονητή Κλάουντιου Πούσα, δηλώνοντας ότι ήταν δικό της αίτημα. Λέξεις που δεν ικανοποίησαν την Ομοσπονδία, η οποία προειδοποίησε τον άνδρα για «την κακή συμπεριφορά που επέδειξε» και η οποία κλόνισε τους θεατές.

Όπως διευκρίνισαν επίσης σε μια ανακοίνωση, «το τζούντο είναι ένα εκπαιδευτικό άθλημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια συμπεριφορά».

Η Τράιντος, η οποία έχασε αργότερα τον αγώνα, είπε ότι πικράθηκε από το περιστατικό, υπερασπιζόμενη τον προπονητή της μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ακόμη και στα κοινωνικά μέσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις