Γούντι Άλεν, Ντέιβιντ Λιντς και Φράνσις Φορντ Κόπολα

Οι ταινίες που θα προβάλλονται
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 09:03
A- A A+

Η 49η ταινία  του Γούντι Άλεν, καρφώματα από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ελληνική μαύρη κωμωδία, βραβευμένο με Σεζάρ κοινωνικό δράμα, μια ακόμη ταινία από το franchise του «Saw», η τελευταία ταινία της σειράς «Purge» και επανεκδόσεις αριστουργημάτων των Αλεξέι Γκέρμαν, Ντέιβιντ Λιντς και Φράνσις Φορντ Κόπολα συνθέτουν το πλούσιο κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας.

«Ένας Γιος»

Στο βραβευμένο με Σεζάρ κοινωνικό δράμα του Μεχντί Μπαρσαουί μια οικογένεια πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Ο 11χρονος Αζίζ τραυματίζεται σοβαρά και οι γονείς κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να βρουν δωρητή για μεταμόσχευση, καθώς ένα οικογενειακό μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια.

Στη σκιά της οικογενειακής τραγωδίας, μυστικά και διλήμματα φανερώνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

«Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν»  

H νέα ταινία του Γούντι Αλεν -γυρισμένη στο Σαν Σεμπαστιάν, μετά την «εξορία» του από την Αμερική-  λαμβάνει χώρα στην ισπανική πόλη Σαν Σεμπαστιάν, κατά τη διάρκεια του κοσμοπολίτικου κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης. Αυτός είναι και ο τελικός προορισμός των πρωταγωνιστών, ενός παντρεμένου ζευγαριού Αμερικανών που μαγεύεται από την αύρα του Φεστιβάλ και τη γοητεία της πόλης. Περνούν τις ημέρες τους σε ένα ανάλαφρο κλίμα ευφορίας, μέχρις ότου η σύζυγος συνάψει παράνομη σχέση με ένα Γάλλο σκηνοθέτη, ενώ ο άντρας ερωτευτεί μια γιατρό της περιοχής, για να φέρουν έτσι τα πάνω κάτω στο γάμο τους.

TANWEER

Ο 84χρονος σκηνοθέτης, με την 49η ταινία της καριέρα του, επιστρέφει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, 12 χρόνια μετά το «Vicky Cristina Barcelona».

«Οδός Μαλχόλαντ»

Στο αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς -βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες, υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, που κυκλοφορεί σε επανέκδοση με νέες κόπιες, μια νεαρή, που μόλις έφτασε στο Λος Άντζελες με κρυφό όνειρο να γίνει ηθοποιός, ανακαλύπτει στο διαμέρισμά της μια κυνηγημένη κοπέλα που πάσχει από αμνησία.

Στην προσπάθειά της να τη βοηθήσει, θα βυθιστεί σ' έναν κόσμο του παραδόξου, όπου οι ίδιες μορφές, αλλά με άλλες ταυτότητες, κινούνται σε παράλληλα σύμπαντα. Ποιος, όμως, είναι όνειρο ποιου;

«Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό»

Ο Όμηρος Πουλάκης πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Άρη, ενός πετυχημένου στελέχους μεγάλης εμπορικής εταιρείας. Η ζωή του θα αλλάξει οριστικά, όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού, θανατηφόρου μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης ξεκινάει ένα υπαρξιακό ταξίδι συναντήσεων με τις πρώην του και θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του.

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, μια μαύρη κωμωδία για όλες τις αλήθειες που δεν τολμάμε να δούμε στα μάτια.

«Η Αιώνια Κάθαρση»

Στην πέμπτη και τελευταία ταινία της σειράς «Purge», σίκουελ του «Κάθαρση: Έτος Εκλογών» του 2016, την ώρα που λιγοστεύουν οι ώρες για την έναρξη μιας ακόμα βίαιης Κάθαρσης, ένα ζευγάρι Μεξικανών και μια οικογένεια πλουσίων στο Τέξας, αναζητούν καταφύγιο από τους μανιακούς.

Οι τύχες τους θα συγκλίνουν, όταν μια μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων καταργούν τους κανόνες συνεχίζοντας να δολοφονούν μετά τη λήξη της επίσημης Κάθαρσης, για να κάνουν πράξη τη δική τους που θα κρατήσει για πάντα.

«Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά»

 

Στα βήματα του Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος πρώτος το 1996 πάτησε παρκέ με τα αγαπημένα καρτούν, τώρα ο ΛεΜπρον Τζέιμς επιχειρεί κάτι αντίστοιχο. Ο διάσημος παίκτης καλείται να διορθώσει τη σχέση με το μικρότερο γιο του, με τον οποίο κινδυνεύει να αποξενωθεί εξαιτίας της εμμονής του μπαμπά Τζέιμς με το μπάσκετ.

TANWEER

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η ομάδα των Looney Tunes έχουν μία μόνο ευκαιρία να κερδίσουν το μεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής τους.  

«Spiral: O Θρύλος του Saw»

Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση ενός αξιοσέβαστου βετεράνου της αστυνομίας, o αυθάδης αστυνομικός Εζίκιελ Μπανκς κι ο νεαρός συνεργάτης του, αναλαμβάνουν και ο μια περίεργη έρευνα για δολοφονίες που θυμίζουν έντονα ιστορίες από το πιο σκοτεινό παρελθόν της.

SPENTZOSFILM

Μια ακόμη ταινία στο franchise του «Saw», αυτή τη φορά γραμμένη και με πρωταγωνιστή τον Κρις Ροκ.  

«Η Συνομιλία»

 

Στην επανέκδοση του αριστουργηματικού φιλμ του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένας κρυψίνους μα και παρανοϊκός ειδικός στις παρακολουθήσεις παθαίνει κρίση ταυτότητας όταν υποψιάζεται πως το ζευγάρι που κατασκοπεύει πρόκειται να δολοφονηθεί.

Θα αναγκαστεί να παραβεί τις δικές του «αρχές προστασίας», προκειμένου να αποτρέψει το μοιραίο. Σύντομα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι και ο ίδιος παρακολουθείται.

«Έλεγχος στους Δρόμους»

Στην πρώτη ταινία του Ρώσου εικονοκλάστη Αλεξέι Γκέρμαν, που προβάλλεται σε επανέκδοση, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας αιχμάλωτος Γερμανός στρατιώτης ισχυρίζεται πως στην πραγματικότητα είναι Ρώσος, ο οποίος συνελήφθη από τους ναζί και αναγκάστηκε να πολεμήσει στο πλευρό τους.

MISCELO RANDOM
Για να αποδείξει πως λέει την αλήθεια, θα πρέπει να συστρατευθεί με τους αντάρτες και να τους βοηθήσει να αντεπιτεθούν.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς