Περιμένοντας τους εμβολιασμένους Βρετανούς

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 07:40
UPD:07:41
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς και πότε οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί μπορούν να ταξιδεύουν στους «πορτοκαλί» προορισμούς της ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας και επιστρέφοντας να μην χρειάζεται να παραμένουν σε αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς θα μιλήσει στους βουλευτές σήμερα το πρωί.

Μέχρι τώρα, όσοι φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους και όποιος επιστρέφει από χώρες στην «πορτοκαλί» ή την «κόκκινη» λίστα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν ζητήσει να χαλαρώσουν οι κανόνες το συντομότερο δυνατό.

Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου για τα διεθνή ταξίδια εξακολουθεί να ισχύει. Λιγότεροι από 30 προορισμοί βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει, ωστόσο, να υποβληθούν σε τεστ Covid.

Περισσότερες από 50 χώρες είναι στην «κόκκινη» λίστα, η οποία απαιτεί από τις αφίξεις να πληρώσουν για να παραμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας για 10 ημέρες.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, προορισμοί- συμπεριλαμβανομένων αρκετών κλασικών καλοκαιρινών προορισμών, όπως η ηπειρωτική Ισπανία, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» λίστα. Τα άτομα που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να πληρώσουν για τα τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη τουριστικη αγορά για τη χώρα μας. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι σκοπεύει να καταργήσει την επιβολή καραντίνας για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί» χώρες. Δεν έχει όμως καθορίσει πώς θα λειτουργήσει το σύστημα, πότε θα ξεκινήσει να ισχύει, και εάν τα μη εμβολιασμένα παιδιά θα μπορούσαν επίσης να αποφύγουν την καραντίνα εάν οι γονείς τους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από bbc

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή