Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική ο Κώδικας Δημοτικών Υπαλλήλων

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 13:59
A- A A+

Τον Κώδικα για τους υπαλλήλους των Δήμων και Κοινοτήτων ενέκρινε ομόφωνα η Κυβερνητική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι οι δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι έχουν να δουν οργανωμένο καθεστώς, σε επίπεδο κώδικα, από το 1981.

Από τότε μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, το καθεστώς είναι διασπαρμένο και σε πολλές περιπτώσεις αντιφατικό. Δεν επιτρέπει ουσιαστικά, είπε ο κ. Παυλόπουλος, την ορθολογική αξιοποίηση του δυναμικού, αλλά και την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν.

Στους ΟΤΑ α' βαθμού υπάρχει υψηλού επιπέδου προσωπικό, που πρέπει να αξιοποιηθεί και με το νέο κώδικα δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι δήμοι καλύτερα με το προσωπικό τους, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ταυτόχρονα δε οι υπάλληλοι εντάσσονται στην ιεραρχία, κάτι που επιτρέπει την εξέλιξή τους, καθώς καταργείται κάθε είδους αδιαβάθμιστο προσωπικό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι και οι δήμοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Δ' ΚΠΣ, σημειώνοντας ότι με το προσωπικό που έχουν και την αξιοποίησή του θα μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή